Ревіталізація верстатного обладнання

Верстати

Що дає ревіталізація верстатного обладнання:

  • зменшення радіальних зазорів шпинделів до 0,04 мм;
  • зменшення радіального биття шпинделів до 0,03 мм, торцевого биття до 0,02 мм;
  • поліпшення шорсткості поверхні оброблюваних деталей до Ra 0,01;
  • стабілізація роботи гідросистем;
  • зниження рівня шуму і вібрацій на 20-70%;
  • збільшення ресурсу вузлів і механізмів верстатів у 1,5 - 2 рази.

Застосування:


Шпиндельні вузли, коробки передач, механізми приводів:


Шпиндельні вузли; коробки передач, що мають спільну систему змащення; механізм шліфувальної бабки та бабки ведучого круга; механізм патронної бабки та шпиндель внутрішньошліфувального верстата, що працюють у масляній ванні, - обробляються "Гелем-ревіталізант ХАDО для компресорів та підшипників" у 3 етапи, за нормою витрат 3,0 мл гелю на 1 л штатного мастила для одного етапу обробки.


Коробки передач і подач, підшипники консолі верстатів фрезерної групи з автономною системою змащення обробляються "Гелем-ревіталізантом ХАDО для редукторів", обробляються в 3 етапи, за нормою витрати 3,0 мл гелю на 1 л штатної оливи для одного етапу обробки.

Підшипники шпинделів шліфувальних бабок круглошліфувального верстата, що працюють у масляній ванні, обробляються "Гелем-ревіталізантом ХАDО для компресорів і підшипників" у 6 етапів за нормою витрати 1,5 мл гелю на 1 л штатної оливи на один етап обробки.

Обробку шпиндельних вузлів координатно-розточувальних верстатів проводять "Гелем-ревіталізантом ХАDО для гідропідсилювача керма" в 5 етапів за нормою витрати 0,8 мл гелю на 1 л штатної оливи для одного етапу обробки.

Інтервал сумарного напрацювання між етапами обробки 8-12 год.

Повний цикл обробки вузлів становить щонайменше 450 год загального напрацювання верстата, що обчислюються від початку першого етапу.


Ходові гвинти верстатів


Обробку ходових гвинтів, що змащуються олією, проводять "Гелем-ревіталізантом ХАDО для редукторів", шляхом його внесення в мастило гвинтової пари з розрахунку 9,0 мл гелю на 1 л штатної оливи.

Повний цикл обробки становить не менше 550 год сумарного напрацювання.


Напрямні верстатів


Напрямні верстатів обробляються "Гелем - ревіталізантом ХАDО для компресорів і підшипників (промисловим)" шляхом внесення в масляну ванну необхідної кількості гелю з розрахунку 9,0 мл на 1 л штатної оливи на весь цикл обробки.


Повний цикл обробки напрямних становить щонайменше 700 год сумарного напрацювання верстата.

Коментарі